GK samler 3000 ansatte til skandinaviske arbejdsmiljødage

16. september 2024
Sikkerhed, risikovurderinger og det psykosociale arbejdsmiljø er temaer, når GK samler sine næsten 3000 medarbejdere i Skandinavien til fælles arbejdsmiljødage.

Denne uge arrangerer den tekniske entreprenør og servicepartner GK sine årlige arbejdsmiljødage, hvor alle i koncernen samles omkring vigtige temaer, der præger arbejdshverdagen året rundt. Årets tema er sikkerhed og arbejdsmiljø for at understrege vigtigheden af arbejdsglæde og trivsel på jobbet samt en stærk sikkerhedskultur.

Vi er overbeviste om, at medarbejdere, der trives på jobbet og bekymrer sig om deres kolleger, også skaber god sikkerhedskultur.

HMS-chefen i GK, Martine Lovise Drevvatne, fremhæver samarbejdet på tværs af Norge, Sverige og Danmark som helt afgørende for at skabe engagement omkring HMS både i GK og i mødet med andre aktører.

– For andet år i træk samles vi som gode kolleger i Skandinavien omkring vores fælles mål, alle skal trives og komme sikkert hjem fra arbejde i GK. Vi har arbejdet med at løfte det traditionelle HMS-arbejde og synliggøre vigtigheden af blandt andet kommunikation, åbenhed og rapporteringskultur over tid, siger Martine og tilføjer, at trivsel og arbejdsmiljø er vigtige byggesten for en god sikkerhedskultur:

Dette års arrangement sætter særligt fokus på sikkerhed og arbejdsglæde.

– I år har vi også valgt at fremhæve trivsel og arbejdsglæde som et vigtigt tema. Ud over obligatoriske sikkerhedsrunder og gennemgang af sikkerhedsadvarsler skal afdelingerne i løbet af ugen mødes til en fælles diskussion om, hvordan vores værdier, inkluderende, nysgerrig og ansvarlig, kan guide os i håndteringen af forskellige udfordringer, vi møder i arbejdshverdagen. Vi er overbeviste om, at medarbejdere, der trives på jobbet og bekymrer sig om deres kolleger, også skaber god sikkerhedskultur, siger Martine.

Arbejdet har resulteret i færre ulykker for koncernen, parallelt med øget aktivitet i det forebyggende arbejde. Koncernchefen i GK, Kim Robert Lisø, er klar på, at GK er en del af en branche med høj skadestatistik, og at en stærk sikkerhedskultur skal være fundamentet i al aktivitet.

Arbejdsmiljø hos GK

HSE-chef Martine Drevvatne møder GKere fra både service og byggeri.

Arbejdsmiljø hos GK

HSE-chef Martine Drevvatne møder GKere fra både service og byggeri.

– Det seneste år har vi lagt vægt på, at alle vores medarbejdere skal rapportere om uønskede hændelser, såkaldte RUH'er, som en del af det holdningsskabende og forebyggende arbejde. Denne indsats giver resultater, og vi har set en positiv udvikling med øget RUH-rapportering i 2024, siger koncernchef Kim Robert Lisø.

Arbejdsmiljødagene i GK arrangeres for andet år i træk for GK i Norge, Sverige og Danmark og er et vigtigt tiltag for at øge kompetencen og bevidstheden omkring HMS- og sikkerhedsarbejdet i alle dele af organisationen.

Arbejdsmiljø hos GK

GK driver virksomhed i en branche med høj risiko for ulykker, og vi lægger derfor stor vægt på at fremme en virksomhedskultur, som skaber et sikkert og sundhedsfremmende arbejdsmiljø for alle vores medarbejdere og samarbejdspartnere.

Godt samarbeid på tvers av fag. Fra venstre: Grzegorx Rakoczy, rørlegger i GK og Knut-Olav Bjørgum, servicetekniker i GK