DGNB Guld skole og kulturhus klar til tiden

12. august 2024
Hos GK trådte vi til og overtog VVS- og ventilations-entrepriser efter en branchekollegers konkurs. Dermed blev en ny DGNB Guld certificeret skole, idræts- og kulturhus i Viborg Kommune klar til skolestart

På trods af uventede forsinkelser er det med en stor indsats lykkedes os i GK Danmark og en række fagentreprenører at få det DGNB Guld-certificerede byggeri 'Lysningen' i Viborg Kommune færdiggjort, så børnene kunne starte som planlagt i det nye skoleår.

Oprindeligt var vi involveret i bygningen fra starten i 2021 med ansvar for sprinkling og brandsikring. Da den teknikkoncern, der havde VVS- og ventilations-entrepriserne, gik konkurs midt i byggeriet, overtog vi ansvaret, efter arbejdet havde stået stille i flere måneder.

Projektchef hos Viborg Kommune, Jørgen Frandsen, er glad for det ansvar, vi og de andre entreprenører viste, da byggeriet blev ramt af den oprindelige entreprenørs konkurs, så byggeriet kunne blive klar til tiden.

- Jeg glæder mig over, at vi har kunne åbne skolen for nye elever, unge, voksne og ældre og især til at se deres reaktioner. Jeg håber, at de ligesom jeg vil synes godt om den nye skole. Det har kun været muligt takket være entreprenørernes ansvarlighed og dedikation til projektet. De har arbejdet hårdt for at overkomme de udfordringer, vi stod overfor, og deres indsats har været afgørende for, at vi kunne nå i mål til tiden, slutter projektchef Jørgen Frandsen fra Viborg Kommune.

Revidering og økonomisk risikovurdering

Ifølge vores afdelingsleder, Peter Lund, der havde ansvaret for ventilations-entreprisen på det nye skole-, idræts- og kulturhus, var opgaven meget udfordrende

Jeg har været rigtig glad for mine mere end 30 års erfaring med ventilation. For det her er nok den sværeste og hårdeste opgave, som jeg har prøvet i alle disse år, smiler han.

Da vi overtog arbejdet, var der behov for at justere det allerede udførte arbejde, som manglede detaljer. Vi gennemgik projektet fra bunden for at sikre optimal funktion med 11 ventilationsenheder og et omfattende rørsystem

- Præcise beregninger var afgørende for at minimere risikoen for ekstra omkostninger. På trods af udfordringer som oversvømmelse af tekniske komponenter lykkedes det os at levere anlægget til tiden, siger Peter Lund.

Stor samarbejdsvilje sikrede målet

Vores adm. direktør for GK Danmark A/S, Jørgen L. Christensen, er stolt over, at vi med en stærk indsats og stærkt samarbejde formåede at få det skole-, idræts- og kulturhus klar til tiden.

Vi havde i forvejen den nødvendige ekspertise og rette bemanding indenfor de to fagområder. Derfor kunne vi hurtigt tage over og sikre fremdriften. Ellers ville det aldrig have kunnet lade sig gøre, fortæller direktøren.

De uventede forsinkelser krævede en helt ny tidsplan, hvor flere opgaver måtte udføres sideløbende.

- Vi har heldigvis mødt stor smidighed og forståelse fra de øvrige faggrupper på byggeriet. De andre kunne godt se, at det også var i deres interesse, at vi alle blev færdige til tiden. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og den stærke samarbejdsvilje og engagement har været afgørende for projektets succes, siger afdelingsleder, Flemming Sønderskov og projektleder Thomas B. Hansen, der ledte vores entrepriser på byggeriet.

Læs også:

Kvinder er en gevinst for bundlinjen i byggebranchen
Læs mere
Silje Katrine Høva Johansen er VVS servicetekniker hos GK
Graviditet og VVS-arbejde ingen hindring for Silje
Læs mere

 

Hvem er vi?

Lær menneskene bag Team GK at kende. Sammen bruger vi vores styrker – både som mennesker og som kollegaer. Vi er Team GK – det er vores handlinger der tæller.

Læs mere om Team GK
Team GK